back to top

Najčitanije

Povezani članci

Počela sjednica SO: Na pomolu lokalni izbori u Beranama?

Sjednica lokalnog parlamenta sazvana za danas po hitnom postupku, na kojoj će se razmatrati predlog odluke o izboru Damjana Ćulafića za predsjednika Opštine Berane, trebalo bi da da odgovor na pitanje na koji način će se riješiti trenutna politička kriza u ovom gradu.

Ukoliko Ćulafić ne dobije podršku za izbor na pomenutu funkciju sasvim je izvjesno da će ubrzo, uz skraćenje mandata sadašnjem skupštinskom sazivu, uslijediti raspisivanje vanrednih lokalnih izbora. Kako trenutno stvari stoje, novi izbori su izvjesnija varijanta, jer vladajuća većina u Beranama već dva mjeseca ne uspijeva da postigne dogovor o sprovođenju u djelo sporazuma kojim je definisano da funkciju predsjednika Opštine Berane prve dvije godine obavlja Vuko Todorović iz Nove srpske demokartije, a preostale dvije Damjan Ćulafić, funkcioner Demokratske Crne Gore.
Tim prije jer je predsjednik OO Nove srpske demokratije Radojica Živković nedavno izjavio da dva odbornika iz vladajuće koalicije, Milorad Miki Đukić iz NSD-a i Miloš Rmuš iz PzP-a, nijesu dali podršku da se pomenuti sporazum sprovede u djelo. I pored upornog nastojanja, juče nijesmo mogli dobiti odgovor od odbornika Đukića i Rmuša kakav su na kraju zauzeli stav po ovom pitanju.

Predsjednik Skupštine i lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić pozvao je sve odbornike koalicije “Za budućnost Berana” da ispoštuju koalicioni sporazum na kojem se zasniva vlast u tom gradu.