back to top

Najčitanije

Povezani članci

Potpisan Memorandum o saradnji između Ministarstva i CANU: Temelj za dugoročni napredak sporta i zdravlja mladih u Crnoj Gori

Sporazum o saradnji predstavlja značajan korak ka integraciji naučnih istraživanja i sportskog razvoja u Crnoj Gori.

Polazeći od zajedničkih interesa za unapređenje sportske djelatnosti i ostvarivanje javnog interesa u oblasti sporta, a u skladu sa potrebama razvoja Crne Gore, Ministarstvo sporta i mladih i Crnogorska akademija nauka i umjetnosti zaključili su danas Sporazum o saradnji.

Sporazum su u Crnogorskoj akademiji nauka i umjetnosti potpisali potpredsjednik Vlade za demografiju i mlade i ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić i predsjednik CANU akademik Dragan K. Vukčević.

Foto: Vlada Crne Gore

Crnogorska akademija nauka i umjetnosti i Ministarstvo sporta i mladih ovim sporazumom utvrđuju zajednički interes za saradnju koja se odnosi na:

– unapređenje znanja i naučnoistraživačkih i razvojnih kapaciteta crnogorskog sporta;

– rad na leksikografskim i enciklopedijskim projektima, kao i publikacijama u oblasti sporta;

-️ održavanje zajedničkih tematskih skupova, okruglih stolova i tribina;

-️ promociju zajednički objavljenih publikacija, organizaciju izložbi i drugih aktivnosti kojima se ostvaruju djelatnost i ciljevi potpisnika Sporazuma.

Foto: Vlada Crne Gore

Zajednički je zaključeno da Sporazum o saradnji između Ministarstva sporta i mladih i Crnogorske akademije nauka i umjetnosti predstavlja značajan korak ka integraciji naučnih istraživanja i sportskog razvoja u Crnoj Gori. Povezivanje naučne zajednice i sportskog sektora omogućava bolje iskorišćavanje resursa i ekspertize, što doprinosi sveobuhvatnom razvoju i promociji zdravog životnog stila. Kroz zajedničke napore i saradnju, ovaj sporazum postavlja temelje za dugoročni napredak sporta i zdravlja mladih u Crnoj Gori.

Foto: Vlada Crne Gore

Potpisivanju Sporazuma prisustvovali su i akademik Ljubiša Stanković, potpredsjednik CANU, Zoran Jojić, Generalni direktor direktorata za sport, Danilo Medojević, načelnik Direkcije za registraciju sportskih organizacija, Jelena Šćepanović, protokol u Ministarstvu sporta i mladih, Novak Vukadinović, načelnik Službe CANU i Vesko Ninković, samostalni savjetnik u CANU.