back to top

Najčitanije

Povezani članci

Potpredsjednik Vlade Šćekić: Broj saobraćajnih nesreća i žrtava alarm za institucije sistema

“Neka nam ovaj spomenik bude stalni podsjetnik na važnost odgovornog ponašanja u saobraćaju i neka nas inspiriše da radimo zajedno na stvaranju sigurnijeg okruženja za sve”

Potpredsjednik Vlade za demografiju i mlade i ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić, prisustvovao je otvaranju Spomen obilježja u dvorištu Srednje stručne škole “Ivan Uskoković, koji je dio pokrenutog projekta “Humanitarni park masline” u znak sjećanja na žrtve saobraćajnih nesreća. Šćekić je rekao da spomen obilježje nije samo podsjetnik na tragično prekinute živote, već i opomena svima na ozbiljnost i posljedice nesavjesnog ponašanja u saobraćaju.

Foto: Vlada Crne Gore

“Svaka saobraćajna nesreća nosi sa sobom ogromnu tugu i gubitak, naročito kada se radi o mladim ljudima koji su tek zakoračili u život. Kao društvo, imamo moralnu obavezu da učinimo sve što je u našoj moći kako bismo smanjili broj saobraćajnih nesreća i zaštitili naše najmlađe članove”, rekao je potpredsjednik Vlade Šćekić.

On je, kako navode iz Ministarstva sporta i mladih, istakao da je broj saobraćajnih nesreća i žrtava u porastu, te da je to alarm za institucije sistema i ostale činioce društva da urade nešto po tom pitanju.

Foto: Vlada Crne Gore

Takođe, predložio je nekoliko ključnih mjera u cilju smanjenja broja saobraćajnih nesreća i žrtava istih, među kojima se ističu edukacija i prevencija u obrazovnim sistemima, strožija primjena zakona o saobraćaju, kao i modernizacija saobraćajnica i stručna podrška žrtvama saobraćajnih nezgoda.

Foto: Vlada Crne Gore

“Neka nam ovaj spomenik bude stalni podsjetnik na važnost odgovornog ponašanja u saobraćaju i neka nas inspiriše da radimo zajedno na stvaranju sigurnijeg okruženja za sve”, rekao je potpredsjednik Vlade Šćekić na kraju.