back to top

Najčitanije

Povezani članci

Potpredsjednik Vlade Šćekić: Zaustavljanje i osporavanje nije bila opcija! KBC Berane i angio sala su opravdali svoje postojanje

“Hvala svima koji su vjerovali, pomagali i pomažu u ostvarivanju vizije”

Vlada Crne Gore na sjednici održanoj 13.4.2023.godine, donijela je Odluku o promjeni statusa Opšte bolnice Berane u Kliničko-bolnički centar Berane i Opšte bolnice Kotor u Kliničko-bolnički centar Kotor.

Ove ustanove koje su bile ustanove sekundarnog nivoa zdravstvene zaštite na inicijativu tadašnjeg ministra zdravlja, a aktuelnog potpredsjednika Vlade za demografiju i mlade i ministra sporta i mladih Dragoslava Šćekića transformisane su u tercijarni nivo pružanja usluga.

Potpredsjednik Vlade Šćekić, je nakon saopštenja KCCG u kojem se navodi, da je nestanak struje u cijeloj državi izazvao određene probleme u radu angio sale Kliničkog centra Crne Gore (KCCG), te da će pacijenti biti prebačeni u KBC Berane, istakao da je ponosan na to što se pravoveremeno reagovalo sa pretvaranjem Opšte bolnice Berane u KBC i nabavkom angio sale, pa će pacijenti biti blagovremeno zbrinuti

“Zaustavljanje i osporavanje nije bila opcija! KBC Berane i angio sala su opravdali svoje postojanje”, istakao je Šćekić na društvenim mrežama.

Dodao je da je saradnja svih zdravstvenih ustanova ključna za pružanje efikasne zdravstvene zaštite svim građanima. Neočekivana situacija je opravdala potez formiranje dva Kliničko-bolnička centra.

“Dobra organizacija u pružanju kvalitetne zdravstvene usluge prilagodjene potrebama zajednice pruža najbolju moguću njegu i podršku. Složena i sveobuhvatna zdravstvena zaštita, vizija i osjećaj su vodilje ka dostizanju najvišeg mogućeg nivoa pružanja usluga i očuvanja zdravlja građana”, kazao je potpredsjednik Vlade Šćekić.

I na kraju se zahvalio svima koji su vjerovali, pomagali i pomažu u ostvarivanju vizije.