back to top

Najčitanije

Povezani članci

Šćekić: Zbog vašeg “ekspertskog programa” trpljeli su pacijenti, a sada trpe i djeca u školama bez grijanja

“Predstavnici pokreta “Evropa sad” neprimjereno svode na lično i populistički, ja govorim o opštem i isključivo argumentovanim činjenicama, na koje još uvijek nema odgovora”

“Predstavnici pokreta ,,Evropa sad-sreće nikad’’, pokazali ste svoju ekspertizu tako što ste za kratko vrijeme svog ,,ekspertovanja’’ stvorili nula nove vrijednosti i bavili se samo povećanjem rashoda” poručio je u reagovanju ministar zdravlja i potredsjednik SNP-a Dragoslav Šćekić.

Naveo je da se obratio jer je imao potrebu da građani znaju da će Vlada na osnovu realnog budžeta nastaviti sa isplaćivanjem ličnih dohodaka i socijalnih davanja.

Za uzimanje novca od Fonda zdravstva i raspodjelu tih istih para nije bila potrebna pamet, još manje ,,ekspertiza’’ već ogromna neodgovornost. osljedice vašeg postupka danas osjećamo svi a posebno građani kojima je potrebna zdravstvena zaštita. Ako ste povećali plate i penzije, kako to volite sebi lažno da pripišete, zašto ste bez povećanja ostavili policiju, vatrogasce, prosvetu i nemedicinski kadar kojima je ova Vlada povećala zarade” poručio je Šćekić.

Kako je istakao svi žele da se povećaju plate ali ne ,,uz pomoć prevare vijeka zvane Evropa sad, koji nema programa”.

Svodi na sušto ukidanje doprinosa na zdravstvo koje vam je predložio profesor Goran Radosavljević, a vi nezajažljivo željni popularnosti, objeručke prihvatili. Zbog vašeg ,,programa bez programa’’ i populističkih obećanja sada trpe ljudi kojima je potrebna zdravstvena briga, djeca, stari i najteži pacijenti. I dok ste bili u DPS-u ste mi provjeravali diploma, pa nikako da čujemo šta je sumnjivo u mom obrazovanju” kaže Šćekić.

Napomenuo je, da za razliku od njih, se lažno ne predstavlja.

Ali pošto po ko zna koji put, sa primitivnim ponašanjem i neistinama da skrenete pažnju sa suštine i argumenata i vaše napade svedete na lično, ja ću se baviti opštim principima i dokazivim činjenicama, jer su ovdje pogaženi zakoni ove države i odgovorno ekonomsko ponašanje prema građanima, državi i prema budžetu, i proizvedeni mnogi društveno ekonomski poremećaji koje 43. Vlada, tokom tehničkog mandata svakodnevno sanira i ispravlja” istakao je Šćekić.

Podsjeća građane da su u predlogu Budžeta za 2022 u trenutku kada su imali 400 miliona na raspolaganju, tražili dodatno zaduženje od 900 plus 400 miliona eura, a da je sadašnja Vlada isplatila sve obećano sa svega 30 miliona zaduženja.

Grčevito ste se borili protiv amandmana koje su tražile partije za kvartalno usklađivanje penzija, uvođenje socijalnih naknada i rast plata za kategorije koje nije obuhvatao vaš nazovi program Evropa sad jer je tadašnji ministar Spajić tvrdio da za to nema novca. Sve smo to mi isplatili kroz odgovorno upravljanje državom i budžetom. Čestitam vam, omladinci DPS-a! Uspjeli ste da unaprijedite laži i obećanja vaših političkih mentora iz DPS-a i opravdate ulaganje u vas od strane njihovih vjernih tajkuna. Uživajte u svojim astronomskim budžetima za koje nemate zakonsko porijeklo, kao pokret bez parlamentarnog statusa” kazao je Šćekić dodajući da vjeruje da će uskoro morati da odgavaraju na sva ona pitanja na koja njemu, a posebno građanima koji ispaštaju vaš jeftini populizam, mjesecima ne daju odgovore.

Vjerujem da će vas institucije, a neke najozbiljnije razmatraju vaš rad, smjestiti tamo gdje ćete imati kad da razmislite zašto ste trenutku slave podredili zdravlje građana, a državu zadužili ,,tajno i organizovano’’ zaključuje Šćekić