back to top

Najčitanije

Povezani članci

UCG: Prvog dana upisa 1.883 prijavljenih

Prvog dana upisa u prvu godinu osnovnih studija za studijsku 2024/25, do 16 sati, prijavilo se ukupno 1. 883 kandidata, od čega 1.765 elektronskim putem, a 118 lično, predajom dokumentacije studentskoj službi.

Konkursom su predviđena 3.186 mjesta. Kandidati se mogu prijavljivati i u subotu, 29. juna 2023. godine, do 16.00 sati, a ukoliko se prijava podnosi neposredno organizacionoj jedinici, u okviru radnog vremena studentskih službi- saopšteno je iz UCG.

Testovi iz dva predmeta od značaja za nastavak obrazovanja za kandidate koji nijesu imali eksterni maturski odnosno stručni ispit polažu se 1. jula 2024. godine. Raspored termina polaganja predmeta biće istaknuti na internet stranicama organizacionih jedinica.

Prijemni ispiti za fakultete i akademije koji ih organizuju, a koji su dodatni uslovi za upis, polažu se od 2. do 3. jula 2024. godine prema rasporedu koji će biti istaknuti na internet stranicama organizacionih jedinica – saopšteno je iz Univerziteta Crne Gore.

Prijemni ispiti se organizuju za upis na studijske programe: Medicina, Stomatologija, Arhitektura, Psihologija, Fizička kultura i zdravi stilovi života, kao i na stručno-umjetničke studijske programe.

Upis kandidata i izdavanje uvjerenja izvršiće se zaključno sa 6. julom 2024. godine, prema rasporedu organizacionih jedinica.

Iz Univerziteta podsjećaju da je unaprijeđen i postupak elektronskog potpisivanja ugovora o studiranju na Univerzitetu Crne Gore kao posljednjeg koraka elektronskog upisa na UCG.

Usluga elektronskog potpisivanja Ugovora o studiranju razvijena je prošle godine u okviru projekta “E-usluge kao odgovor na Covid-19”, koji finansira Evropska unija, a sprovodi UNDP u partnerstvu sa Ministarstvom prosvjete i Ministarstvom javne uprave. Cilj projekta je podsticanje mladih na korišćenje digitalnih servisa u interakciji sa institucijama, bez čekanja u redovima i prikupljanja dokumenata – poručeno je u saopštenju.