back to top

Najčitanije

Povezani članci

Vlada: Brđanin nastavlja mandat direktora Uprave policije, konstatovana ostavka Radovića

Sud je odlučivao meritorno u postupku pune jurisdikcije, što znači da se predmet ne vraća Vladi na ponovno odlučivanje, već da će Brđanin biti ponovo na čelu policije.

Vlada Crne Gore konstatovala je danas da Zoran Brđanin, počev od 4. jula 2024. godine, nastavlja mandat direktora Uprave policije.

Vlada je na današnjoj sjednici usvojila Informaciju o postupanju po presudi Upravnog suda.

„Postupajući po presudi, Vlada je konstatovala da Brđanin, počev od 4. jula 2024. godine, nastavlja mandat direktora Uprave policije“, naveli su iz Vlade.

Sud je odlučivao meritorno u postupku pune jurisdikcije, što znači da se predmet ne vraća Vladi na ponovno odlučivanje, već da će Brđanin biti ponovo na čelu policije.

Vlada je prethodno konstatovala ostavku vršioca dužnosti direktora Uprave policije Aleksandra Radovića.

Radović je ranije danas saopštio da je podnio ostavku na funkciju vršioca dužnosti (v.d.) direktora Uprave policije.

On je na pres konferenciji Uprave policije i Višeg državnog tužilaštva kazao da je to uradio kako bi omogućio Vladi da riješi situaciju nastalu nakon što je Upravni sud donio odluku da na tu poziciju vrati Brđanina.

Upravni sud je 25. juna treći put usvojio tužbu Brđanina.

U rješenju Upravnog suda piše da je rješenjem Vlade Crne Gore od 3. marta, dužnosti direktora Uprave policije razriješen Brđanin, prije isteka vremena na koje je postavljen, nakon što je ministar unutrašnjih poslova podnio predlog za njegovo razrješenje.

Vlada je u martu većinom glasova izabrala Radovića za v.d. direktora Uprave policije na predlog premijera Milojka Spajića.

On je predložio Radovića na tu funkciju iako to nije bila tačka dnevnog reda.

Zakonom je propisano da vršioca dužnosti direktora policije predlaže ministar unutrašnjih poslova