back to top

Najčitanije

Povezani članci

Vučić: Ne očekujem da parlament Crne Gore usvoji Rezoluciju o Jasenovcu

Vučić je rekao i da o podnošenju te rezolucije nije razgovarao sa onima koji su je predložili, te da, kako je kazao, niti su oni zvali njega niti on njih

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je kazao da ne očekuje da će crnogorska Skupština sjutra da usvoji rezoluciju o Jasenovcu, te naglasio da nije razgovarao s onima koji su je predložili.

Skupština Crne Gore trebalo bi da sjutra, u petak, raspravlja o “Predlogu Rezoluciji o genocidu u Jasenovcu” koji je podnio predsjednik parlamenta Andrija Mandić.

Vučić je večeras za televiziju Pink kazao da će, ukoliko ta rezolucija bude usvojena čestitati predlagačima.

“Očekujem da se (ta rezolucija) ne donese, ako je donesu, reću ću “čestitam, moja procjena je bila pogrešna”, kazao je.

Rekao je i da o podnošenju te rezolucije nije razgovarao sa onima koji su je predložili, te da, kako je kazao, niti su oni zvali njega niti on njih.

Donošenje rezolucije o Jasenovcu je tražio dio parlamentarne većine na čelu s Mandićevom strankom što su podržala 43 od 81 poslanika Skupštine, uključujući i Pokret Evropa sad (PES) premijera Milojka Spajića.

To je traženo pošto je Spajićeva vlada glasala za Rezoluciju o Srebrenici u UN.

Spajić juče u Briselu nije mogao da saopšti da li će se ta rezolucija razmatrati, ali je pokazao razumijevanje za takav zahtjev vladajućih partija