Da li Crna Gora želi Mickeja za predsjednika? Kopiju Mila Đukanovića…i niza nezakonitih radnji koje je učinio državi…

 • Prije stupanja na dužnost ministra finansija u 42. Vladi CG zadužio jr državu sa 750 miliona eura

 • ‌ angažovanje City bank za aranžera emisije obveznica, pored dvije investione banke koje su aranžirale ranije emisije obveznica, bez tendera, neposrednom pogodbom, za višemilionsku nadoknadu,

 • ‌ neposrednom pogodbom kupio dva aviona Embrarer (bez motora) za 21 miliona USD.

 • ‌U maju 2021. je dopustio šverc 94 kontejnera cigareta za koje su šverceri platili ljudima iz vrha vlasti 100 evra po paketu ili 9,4 miliona eura,

 • ‌U julu iste godine je, bez odluke Parlamenta, tajno ugovorio nepoznatu finansijsku transakciju, nepoznatog iznosa, po nepoznatim uslovima, sa nepoznatim posrednicima, za hedžovanje valutnog rizika Ugovora o kreditu sa EXIM bankom.‌

Nepoznato je koliko je novca poreskih obveznika Mickej stavio na ovaj hazarderski aranžman sa visokim rizikom

 • ‌afere sa advokatskom firmom Linklaters, gdje je pismom 7.12.2020.godine, utvrdio cijenu i uslove plaćanja, a obveznice su se plasirale na Londonskoj berzi dana 9.12.2020. godine. Za jedan dan posla advokatska firma je od Spajića dobila 125.270 eura našeg novca,

 • ‌plaćanje savjetnika iz Srbije,

 • ‌uništavanje zdravstvenog sistema,

 • ‌afere sa Opštinom Herceg Novi i nezakonito preuzimanje obaveze plaćanja četiri miliona eura za put Meljine – Petijevići,

 • ‌dvostruko negativno mišljenje za budžet u 2021…

 • ‌kupovina stanova po Beogradu i vila po crnogorskom primoriju “poznanici”

‌i niz drugih nezakonitih radnji na račun i štetu države!

Za predsjednika Crne Gore može biti biran crnogorski državljanin koji ima prebivalište u Crnoj Gori najmanje 10 godina u posljednjih 15 godina.”

U političkim krugovim se već govori da će, ukoliko „Evropa sad“ ima svog kandidata, i Demokratska Crna Gora građanima predložiti svog predsjednika Aleksu Bečića, a i iz Demokratskog fronta su stigle nezvanične informacije da bi se mogao kandidovati predsjednik Nove srpske demokratije i lider ovog političkog saveza Andrija Mandić. Dok se iz DPS-a “šuška” da će kandidat iz njihovih redova biti sadašnji predsjednik i lider Demokratske partije socijalista Milo Đukanović.

Iz SNP-a ističu da oni koji su izašli u javnost prije davanja šanse da se razgovara o jedinstvenom kandidatu, vrlo svjesno idu na ruku DPS-u i eventualnom kandidatu njihove partije Đukanoviću.

Idealan je momenat da Miodrag Lekić bude kandidat u ime onih koji su pobijedili na parlamentarnim izborima 30. avgusta 2020. Godine. Dodao je da je idealan momenat da on bude kandidat u ime onih koji su pobijedili na parlamentarnim izborima 30. avgusta 2020. godine.” kazao je potpredsjednik SNP-a Dragoslav Šćekić i dodao da se jedino sa zajedničkim kandidatom može DPS poslati u političku prošlost.

Ali, da se vratimo na eventualnog kandidata Pokreta Evropa sad, koji već ukazuju da će to biti Milojko Spajić, poznat i kao Miocky ili onaj koji je i prije stupanja na dužnost ministra finansija zadužio tajno državu, sa 750 miliona eura i ugovorio kamate nepsorednom pogodbom, bez odluke Vlade, Skupštine.

Da podsjetimo na Ustav Crne Gore koji jasno navodi “Za predsjednika Crne Gore može biti biran crnogorski državljanin koji ima prebivalište u Crnoj Gori najmanje 10 godina u posljednjih 15 godina.” A istina je da Milojko Spajić nema ni ukupno tri godine prebivalište u Crnoj Gori u poslednjih 15 godina. S tim u vezi, ne može biti biran za predsjednika Crne Gore. Ukoliko nije pripremio još neku prevaru u nizu koja bi sada bila vezana i za pitanje prebivališta.

Ovakva politička scena i to da svi žele posebnog predsjedničkog kandidata još jednom ukazuje na to da sve ovo ide u prilog DPS-u, i svi su toga svjesni ali I dalje pokušavaju da spasu DPS I Mila Đukanovića.

Ne čudi ova činjenica, ako imamo u vidu da je Pokret Evropa sad, ogranak DPS-a..da je upravo budući predsjednički kandidat ispred ovog Pokreta buduća kopija Mila Đukanovića, jer je i sam vjerni glasač DPS-a, on i njegova porodica.

Čudi činjenica što to ljudi zaboravljaju.

Ali najbitnije je ono da je on učestvovao, dok je bio na čelu ministarstva finansija, u niz prevarnih radnji počev od tajnog zaduživanja države (750 miliona eura), pa dalje to da je angažovao City bank za aranžera emisije obveznica, pored dvije investione banke koje su aranžirale ranije emisije obveznica, bez tendera, neposrednom pogodbom, za višemilionsku nadoknadu, neposrednom pogodbom kupio dva aviona Embrarer (bez motora) za 21 miliona USD. U maju 2021. je dopustio šverc 94 kontejnera cigareta za koje su šverceri platili ljudima iz vrha vlasti 100 evra po paketu ili 9,4 miliona eura, a u julu iste godine je, bez odluke Parlamenta, tajno ugovorio nepoznatu finansijsku transakciju, nepoznatog iznosa, po nepoznatim uslovima, sa nepoznatim posrednicima, za hedžovanje valutnog rizika Ugovora o kreditu sa EXIM bankom. Nepoznato je koliko je novca poreskih obveznika Mickej stavio na ovaj hazarderski aranžman sa visokim rizikom. A onda i afere sa advokatskom firmom Linklaters, gdje je pismom 7.12.2020.godine, utvrdio cijenu i uslove plaćanja, a obveznice su se plasirale na Londonskoj berzi dana 9.12.2020. godine. Za jedan dan posla advokatska firma je od Spajića dobila 125.270 eura našeg novca, dalje plaćanje savjetnika iz Srbije, uništavanje zdravstvenog sistema, afere sa Opštinom Herceg Novi i nezakonito preuzimanje obaveze plaćanja četiri miliona eura za put Meljine – Petijevići, i između ostalog dobio je dvostruko negativno mišljenje za budžet u 2021… kupovina stanova i vila “poznanici” ili vanbračnoj suprugi….na račun i štetu države!

Ovo su samo najkrupnije protivzakonite transakcije koje je Mickej tajno, ali organizovano odradio sa našim parama.

Građani Crne Gore neka razmisle.
Tajno ali organizovano Mickey je zbog svega navedenog rasipao budžet i nezakonito trošio naše pare.

Da li Crna Gora želi ovakvog predsjednika, kopiju Mila Đukanovića!?

Povezane vijesti

Pretežno sunčano, do 28 stepeni

U Crnoj Gori danas će biti pretežno sunčano, a najviša temperatura vazduha iznosiće 28 stepeni. Kako je saopšteno iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, poslijepodne