back to top

Najčitanije

Povezani članci

Ministar Šćekić: Jeftiniji ljekovi i dijetetski proizvodi

Akciji “Stop inflaciji” priključilo se 179 apoteka gdje će građani moći da kupe po jedan lijek ili dijetetski proizvod iz svake od 15 grupa ljekova i dijetetskih proizvoda

U okviru akcije “Stop inflaciji” od sledećeg četvrtka će građanima biti dostupni po sniženim cijenama ljekovi i dijetetski proizvodi u 179 apoteka.

To je zvanično saopštio ministar zdravlja Dragoslav Šćekić na sjednici Vlade.

“Ministarstvo zdravlja cijenjećii značaj akcije, posebno imajući u vidu da cijene ljekova i dijetetskih proizvoda utiču na standard građana se priključilo aciji na način što je u dogovoru sa predstavnicima Montefarma i lancima privatnih apoteka definisalo aktiinflacionu korpu koja će sadržati najmanje po jedan lijek ili dijetetski proizvod iz svake od 15 grupa ljekova i dijetetskih proizvoda”, objasnio je Šćekić.

U akciji će, kako je rekao, učestvovati 179 apoteka- ito Montefarm 56 aporteka, Tea medika 45 apoteka, Benu 35 apoterka, Meditac 13, Help 10 apoteka, Lukić tri apoteke, Laković dvije apoteke, Primdvije, Galenus jedna apoteka.

“Akcija počinje sledećeg četvrtka jer su apotekama potrebne pripem. Na listi će biti, između ostlaog, brufen, paracetamol,ljekvioiu protiv kašljaa, hrana za bebe. Značajno je da lijek i dijetetski proizvod ne smiju ubiti pri isteku roka i trajaće akcija do kraja juna”, kazao je Šćekić