back to top

Najčitanije

Povezani članci

Ministar zdravlja: Istorijske odluke za crnogorski zdravstveni sistem, čestitke građanima sjevera i juga, dobili ste kliničko-bolničke centre

Ova odluka donijeta je u cilju povećanja, odnosno očuvanja nivoa pružanja zdravstvene zaštite građanima sjeverne regije, odnosno južne regije.

Na sjednici Vlade donešene su istorijske odluke za osnivanje javnih zdravstvenih ustanova kliničko-bolničkih centara Kotor i Berane, kao i odluka o finansijskoj pomoći Institutu “Dr Simo Milošević” u visini od 600.000,00 eura

Ministar zdravlja Dragoslav Šćekić istakao je ovim finalizovana i zaokružena jedna priča o transformaciji opštih bolnica Berane i Kotor u Kliničko-bolničke centre.

Ministar je čestitao građanima sjevera i juga Crne Gore, jer je ovim odlukama unaprijeđena zdravstvena zaštita. Naši građani će imati brzu, efikasnu i kvalitetnu zdravstvenu zaštitu, a zdravstveni radnici najbolje uslove za rad.

Ovom odlukom osnivaju se JZU ustanove Kliničko-bolnički centar Kotor i Berane

Javna zdravstvena ustanova Kliničko-bolnički centar Kotor obavljaće djelatnost pod nazivom: Kliničko-bolnički centar Kotor i Javna zdravstvena ustanova Kliničko-bolnički centar Berane obavljaće djelatnost pod nazivom: Kliničko-bolnički centar Berane, stoji u Odluci Ministarstva zdravlja.

Kliničko-bolnički centar je zdravstvena ustanova na tercijarnom nivou zdravstvene zaštite i obavlja najmanje djelatnosti hirurgije, interne medicine, pedijatrije, ginekologije i akušerstva, pri čemu za obavljanje djelatnosti hirurgije i interne medicine ispunjava uslove klinike, u skladu sa zakonom.

Ova odluka donijeta je u cilju povećanja, odnosno očuvanja nivoa pružanja zdravstvene zaštite građanima sjeverne regije, odnosno južne regije.

Ministarstvo zdravlja je utvrdilo da javne zdravstvene ustanove Opšta bolnica Kotor i Opšta bolnica Berane ispunjavaju uslove za obavljanje zdravstvene djelatnosti na tercijarnom nivou zdravstvene zaštite iz djelatnosti, naveli su iz Ministarstva zdravlja u Odluci.