back to top

Najčitanije

Povezani članci

Miraš Dedeić: Hvala Jakovu Milatoviću, da ga Bog poživi!

Dedeić je poručio da je predsjednički kandidat Evrope sad napravio dobar i važan korak prema CPC-u, što pokazuje da Milatović zna da crnogorske države nema bez autokefalne crnogorske crkve

“To što je rekao gospodin Milatović je tačno i tako treba da bude za crnogorsku crkvu. Zna i on da ako nema crnogorske crkve, nema ni crnogorske države. Svaki Crnogorac mora da izjavi da poštuje crnogorsku crkvu. On je kao čovjek to rekao. Neka ga Bog poživi i hvala mu

!”

Prvi čovjek kanonski nepriznate CPC Mihailo Miraš Dedeić izrazio je zahvalnost predsjedničkom kandidatu Pokreta Evropa sad Jakovu Milatoviću zato što je na javnoj  debati na RTCG-u izjavio da poštuje tzv. CPC.

Podsjetimo, Milatović je, odgovarajući na pitanje Draginje Vuksanović Stanković,  saopštio  da poštuje kanonski nepriznatu Crnogorsku pravoslavnu crkvu na čijem čelu se nalazi raščinjeni sveštenik Miraš Dedeić.

– Što se vjerskih zajednica tiče, poštujem svaku vjersku zajednicu u Crnoj Gori uključujući i Crnogorsku pravoslavnu crkvu – naveo je Milatović.

U osvrtu na Milatovićevu izjavu, Dedeić je poručio da je predsjednički kandidat Evrope sad napravio dobar i važan korak prema CPC-u, što pokazuje da Milatović zna da crnogorske države nema bez autokefalne crnogorske crkve.

– To što je rekao gospodin Milatović je tačno i tako treba da bude za crnogorsku crkvu. Zna i on da ako nema crnogorske crkve, nema ni crnogorske države. Svaki Crnogorac mora da izjavi da poštuje crnogorsku crkvu. On je kao čovjek to rekao. Ako stvarno tako misli, neka ga Bog poživi i hvala mu – kratko je prokomentarisao Dedeić za podgorički portal 24Inform.me.

Pozdravljajući Milatovićev potonji stav prema CPC-u, Dedeić je dodao da su mnogi mladi političari u Crnoj Gori, počeli da uviđaju značaj CPC-a za državu Crnu Goru.

– Navijam za svaku političku partiju koja je za crnogorsku crkvu i državu. To su mladi ljudi, i možda oni dobro ne znaju tematiku oko crnogorske crkve.  Sigurno su u poslednje vrijeme uvidjeli i naučili neke stvari nakon potpisivanja Temeljnog ugovora sa srpskom crkvom od strane Vlade Crne Gore. To je ugovor koji se mora poništiti u budućnosti – poručio je Dedeić, izrazivši nadu da Milatovićevo poštovanje prema CPC-u nije iskazano isključivo u predizborne svrhe.

(24Inform.me)