back to top

Najčitanije

Povezani članci

Radević: Sportisti prve žrtve političke krize u Beranama

“Sada je jasno da aktuelne vlasti preko sportista pokušavaju da se osvete izmišljenim neprijateljima, koji su navodno krivi što oni između sebe ne mogu da se slože i obave rotaciju na mjestu predsjednika opštine”

Direktor Turističke organizacije Berane, Ivan Radević, oglasio se saopštenjem za javnost koje prenosimo integralno:

“Turistička organizacija Berane ponudila se da pronađe model za odlazak beranskih sportista na MOSI, duboko svjesni negativnih implikacija koje neodlazak donosi sa sobom. 

Nismo mi pokušali da izmislimo toplu vodu, ali smo našim dobrim odnosom sa organizatorima i Turističkom organizacijom u Užicama našli način da beranski sportisti odu, a da se plaćanje svih obaveza obavi nakon razrješenja političke krize u Beranama. Organizatori su na to pristali sa puno razumijevanja, i mi smo aktivnosti oko toga započeli na vrijeme, da bi sportisti danas krenuli. 

Iz opštinskog Sekretarijata za sport danas nam je, međutim, odgovoreno da Turistička organizacija nema za to nadležnosti. Nama nije bila nikakva namjera da preuzimamo ničije nadležnosti, već da upravo predstavnici Sekretarijata budu u punom kapacitetu vođe puta, isključivo u interesu sportista. 

Naš interes kao Turističke organizacije bio je jedino u tome što bi Berane sledeće godine bilo potencijalni domaćin narednih MOSI i dolazak u grad nekoliko hiljada sportista i turista, od čega bi najprije Opština Berane imala benefite. Umjesto toga Berane će neodlaskom na igre, dobiti kaznu da naredne tri godine ne može učestvovati na MOSI. 

Sada je jasno da aktuelne vlasti preko sportista pokušavaju da se osvete izmišljenim neprijateljima, koji su navodno krivi što oni između sebe ne mogu da se slože i obave rotaciju na mjestu predsjednika opštine. 

Poštovani sportisti, ambasadori Berana, treba da znate ove činjenice i treba da znate ko je krivac što niste otišli na MOSI. Sasvim je nebitno ko će voditi grad. Sport bi morao biti iznad politike, a vi ste ispali prve žrtve borbe za fotelje u Opštini Berane”, stoji na kraju saopštenja Ivana Radevića direktora Turističke organizacije Berane