back to top

Najčitanije

Povezani članci

Afera Đukanovića sa Pireus bankom: Oleg, obavjestite „šefa“ o prvoj uplati od 1,5 miliona evra preko Pireus banke

„Plaćanje političara trebalo bi da ide kroz četiri fiktivna ugovora. Dva ugovora će ići preko Fieste i Aktive, a druga dva preko Sigme (Sigme) i Raleja (Rawleigh).

Ako se na sastanku dogovorimo, prva uplata ,,ŠEFA,, biće 1,5 miliona evra preko Pireus banke, kao kredit. Neću ništa više da kažem, sve ćemo se dogovoriti na sastanku. Oleg, obavjestite ,,ŠEFA,, o prvoj uplati“, dio je mejla, koji je Tomaš Morvai, jedan od direktora njemačkog telekoma, uputio ostalim direktorima, ali što je posebno važno, Olegu Obradoviću, objavio je na svom facebook profilu makedonski novinar Zoran Božinovski.

“Šef” kako se u citiranom mejlu navodi je predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) i Crne Gore, Milo Đukanović koji je do svog „prvog miliona“ došao upravo zahvaljujući kreditu iz Pireus banke

Foto: Zoran Božinovski/facebook

Đukanović u Skupštini Crne Gore nije sporio da je uzeo kredit kod Pireus banke, ali je te 2013. godine odbacio tvrdnju da je imao neophodni depozit od milion i po, niti je govorio o potencijalnim garantima.

„Kredit Pireus banke sam dobio kao građanin, a ne kao premijer jer tada nisam bio premijer, po regulama koje važe u tom pravnom sistemu u kojem posluje banka koja mi je dala kredit. Taj kredit sam vratio, napravio profit i platio porez“, govorio je Đukanović.

Preko sestre Mila Đukanovića – Ane Đukanović išle su fiktivne fakture. Evo šta piše Tamaš Marvai svojim crnogorskim i makedonskim „kolegama“ iz Telekoma Crne Gore i Telekoma Makedonije

Foto: Zoran Božinovski/facebook

Primaju: Oleg Obradović, Veselin Barović, Damjan Hosta, Johanes Solih, Silvije Radišić, Elek Štraub, Andraš Balog, Atila Sendrei, Slavko Prokoski, Dimitar Kovačevski, Nikola Ljušev.

Predmet: Strogo poverljiv sastanak

Pozivam Vas na sastanak u Podgorici 12. januara radi isplate akcija malim akcionarima. Ako se dogovorimo oko cijene od 0,3 evra po akciji, imaćemo monopol u Crnoj Gori.
Kontakt sa crnogorskom vladom i ,,šefom,, biće preko Olega. Plaćanje političara trebalo bi da ide kroz četiri fiktivna ugovora. Dva ugovora će ići preko Fieste i Aktive,a druga dva preko Sigme (Sigme) i Raleja (Rawleigh).
Ako se na sastanku dogovorimo, prva uplata ,,ŠEFA,, biće 1,5 miliona evra preko Pireus banke, kao kredit. Neću ništa više da kažem, sve ćemo se dogovoriti na sastanku. Oleg, obavestite ,,ŠEFA,, o prvoj uplati…
Nakon sastanka dozvolite da se sastanemo sa kolegama iz Makedonije u Podgorici
Pozdravi
Tamaš

Takođe, podsjećamo, juče je Apelacioni sud ukinuo prvostepenu oslobađajuću presudu Olegu Obradoviću i Miodragu Ivanoviću u predmetu “Telekom” i slučaj vratio Višem sudu na ponovno odlučivanje, i njima će se opet suditi u ovom predmetu

(IN4S/Zoran Božinovski)