back to top

Najčitanije

Povezani članci

JPNPCG: Besplatan ulaz u nacionalne parkove povodom 13. jula, ne koristiti dronove…

“Ovo je prilika za sve građane da dane praznika provedu u prirodi, uživajući u aktivnostima kao što su kajakarenje, vožnja čamaca, pješačenje, rafting, planinarenje, biciklizam”, ističe se u saopštenju

Javno preduzeće za nacionalne parkove Crne Gore (JPNPCG) saopštilo je danas da će ulaz u nacionalne parkove Durmitor, Biogradsku goru, Skadarsko jezero, Lovćen i Prokletije biti besplatan 13. jula povodom Dana državnosti Crne Gore.

“Ovo je prilika za sve građane da dane praznika provedu u prirodi, uživajući u aktivnostima kao što su kajakarenje, vožnja čamaca, pješačenje, rafting, planinarenje, biciklizam”, ističe se u saopštenju.

Iz JPNPCG su dodali da u susret praznicima podsjećaju građane na povoljnosti koje mogu ostvariti kupovinom Godišnje ulaznice za svih pet nacionalnih parkova.

“Uz ovu ulaznicu koju na naplatnim punktovima i online možete kupiti po cijeni od 13,50 eura dobijate mogućnost da neograničen broj puta tokom 2024. godine posjetite Durmitor, Biogradsku goru, Prokletije, Skadarsko jezero i Lovćen. Takođe, obavještavamo javnost da akcija Cashback u iznosu od 50 odsto, koja je pokrenuta u saradnji sa CKB bankom, još traje. Ova akcija odnosi se na prvih 2000 online prodatih ulaznica koje će uz plaćanje CKB Visa karticama biti dostupne građanima po cijeni od 6.75 eura. Zainteresovani mogu kupiti ulaznice na sajtu JPNPCG – www.nparkovi.me. Takođe, apelujemo na posjetioce da se u prirodi ponašaju odgovorno, poštuju pravila, koriste označene i markirane staze”, poručili su iz JPNPCG.

Oni navode da je važno da se o prohodnosti vremenskim uslovima na stazi posjetioci blagovremeno informišu, kao i da koriste odgovarajuću planinarsku obuću i odjeću.

“Podsjećamo ljubitelje fotografije i prirode da tokom boravka u nacionalnim parkovima ne koriste dronove ukoliko za iste nemaju potrebne dozvole nadležnih državnih organa i odobrenje Javnog preduzeća za nacionalne parkove. Posjetioce koji žele da koriste kvadove ili kros motore upozoravamo da je vožnja van kategorisanih puteva strogo zabranjena i da skretanjem sa puteva ugrožavaju važna i zaštićena staništa”, zaključuje se u saopštenju JPNPCG.