back to top

Najčitanije

Povezani članci

Medojević o Spajiću: Uzimao je reket od šverca, nekretnina na primorju upisana na ime njegove bivše supruge

Jasno je da je zaradio novac kroz učešće u nelegalnom zaduživanju države, tvrdi lider PzP-a

Predsjednik Pokreta za promjene (PzP) i poslanik DF-a Nebojša Medojević zatražio je od SDT-a da proširi istragu o švercu cigareta i na bivšeg premijera Zdravka Krivokapića i bivšeg ministra finansija Milojka Spajića.

Medojević je na konferenciji za novinare kazao da je taj posao nastavljen i za vrijeme Vlade Krivokapića.

Kazao je da je Spajić uzimao reket i zaradio 9,4 miliona za kontigent cigareta u maju 2021. godine.

Sukob između Krivokapića i Abazovića nije bio politički i ideološki, već samo zbog preuzimanja šverca cigareta. Ovo je otkriveno zahvaljujući Vladi Velike Britanije čiji agenti, imaju svoj punk u Luci Bar i otkrili su ovu hobotnicu koja funkcioniše i poslije Mila Đukanovića” kazao je Medojević.

Kako je kazao, sve je kod SDT-a i želi da Vladimir Novović proširi istragu na Krivokapića i Spajića.

Spajić je u kratkom veremenskom periodu kupio tri nekretnine, dvije u Beogradu, a jednu na crnogorskom primorju vrijedne više od milion eura i one su upisane na ime njegove bivše nevjenčane supruge. Jasno je da je zaradio novac kroz učešće u nelegalnom zaduživanu države i kroz kupovinu aviona i učešću u švercu cigareta. Postoje sredstava koja nije prijavio i preko vanbračne supruge na njeno ime registrovao je obje nekretnine u Beogradu. Postoji osnov sumnje da se istraga proširi” zaključio je Medojević