back to top

Najčitanije

Povezani članci

Paunović o krizi vlasti u Beranama: Već dvije godine vlast ne funkcioniše, trpe građani Berana

“Mi smo bili konstruktivni, pojavljivali smo se i održavali smo i kvorum u nekoliko navrata ali zaista prelazi to više u apsurd. Jednom se mora poći na izbore, ne vidim čemu ovoliki strah’

Današnja sjednica lokalnog parlamenta u Beranama nije održana zbog nedostatka kvoruma. Kako je kazao predsjednik SO Berane Milun Rmuš, na današnjoj sjednici se nisu pojavili odbornici parlamentarne većine.

On je kazao da 17 odbornika koji su podnijeli inicijativu za sazivanje ove sjednice i dva odbornika iz parlamentarne većine, nijesu se pojavili na današnjoj sjednici.

Prvi pokušaj dogovorene rotacije na mjestu predsjednika opštine Berane nije uspio – izbor Damjana Ćulafića iz Demokrata, nakon dvije godine koliko je predsjednik bio Vuko Todorović iz Nove, je propao jer dva odbornika bivšeg DF-a Miloš Đukić i Miloš Rmuš do danas nisu potpisali podršku izboru Ćulafića, pa onda na sjednicu nije došlo ni preostalih 17 odbornika vladajuće većine, koju čine još i pokret Berane sad, Prava i Ujedinjena Crna Gora.

SNP se nije miješao u njihov odnos, tu smo zbog građana Crne Gore, ali ovo definitivno ne funkcioniše, istakla je odbornica SNP-a Milosava Paunović.

“Već duže vremena ih pozivamo da se izađe na izbore, mislimo da je to jedino rješenje ove krize. Već dvije godine ne funkcioniše kako treba. U krajnjoj liniji trpe građani Berana, tako da nema potrebe za produžavanjem ove agonije. Mi smo bili konstruktivni, pojavljivali smo se i održavali smo i kvorum u nekoliko navrata ali zaista prelazi to više u apsurd. Jednom se mora poći na izbore, ne vidim čemu ovoliki strah”, rekla je odbornica SNP-a Milosava Paunović.

Dodala je da je budžet Opštine usvojen i da nema bojazni da plate ne budu isplaćivane, da se na taj način ne prepadaju zaposleni.