back to top

Najčitanije

Povezani članci

Spajić i Milatović nezakonito zaposlili savjetnicu: Duški Nedeljković u džep 24.000 eura

Spajića i Milatovića pozivam da zajedno sa Nedeljković vrate 24.000 eura u državni budžet kako bi ispravili svoje nezakonite postupke

Bivši ministri Milojko Spajić Jakov Milatović nezakonito su i suprotno Zakonu o državnim službenicima i namještenicima radno angažovali savjetnicu Dušku Nedeljković i isplatili joj oko 24.000 eura, piše u rešenju Uprave za inspekcijske poslove.

Predsjednik Mreže mladih Pokreta za promjene (PzP) Boban Stanišić saopštio je da su ovim rešenjem potvrđene njihove sumnje, a takođe je pozvao bivše ministre i osnivače Pokreta “Evropa sad” da vrate novac građanima Crne Gore.

Stanišić tvrdi da je u ministarstvima Spajića i Milatovića u tom periodu bilo angažovano 10 službenika.

– Spajić je tvrdio da je to angžovanje u skladu sa zakonom, što iz priloženog vidimo da nije istina. Ovim putem ih pozivam da zajedno sa Nedeljković vrate 24.000 eura, u državni budžet kako bi ispravili svoje nezakonite postupke- navodi se u saopštenju Stanišića.

Mediji su i ranije pisali o slučaju Nedeljković i nezakonitostima koje su pratile njeno zaposlenje.

U opisu njenog posla navodilo se da je angažovana za pružanje usluga u vezi organizacije medijskih strategija, održavanje javnih kanala komunikacije, implementaciju strategije za odnose s javnošću, implementaciju strategije za krizno i urgentno komuniciranje na dnevnoj bazi, implementaciju strategije komunikacije unutar timova organizacije i za saradnju sa medijima.

Takođe, Nedeljković je bila angažovana i kao koordinator za medijske strategije za program, događaje i poslove protokola paviljona Crne Gore na svjetskoj izložbi EXPO 2020 Dubai.

– Ovo je samo jedna od mnogih nezakonitosti u radu bivšeg ministra Spajića koji je i bio inicijator angažovanja Nedeljkovićeve. Treba napomenuti, tajno ali organizovano zaduženje koje je izvršio kao privatno lice, kao i neustavno privremeno finansiranje, kao  nezakonitosti koje su obilježile mandat Spajića. Ovakvo neodgovorno pnašanje ministra Spajića može poslati poruku svim privrednicima da mogu da sa svojim zaposlenima zaključuje ugovore o djelu i na taj način eksploatišu i unižavaju prava radnika. U narednom periodu ćemo podnijeti prijavu i za vršenje inspekcijskog nadzora ugovora o djelu Radosavljevića koji je tvorac programa Evropa sad, za koji mu je iz državne kase isplaćeno 20.000 eura- zaključio je Stanišić