back to top

Najčitanije

Povezani članci

Maja Bulatović: Klub se gasi

ŽRK Budućnost u bezizlaznoj situaciji nakon što je ostao bez generalnog sponzora kompanije “Bemaks”

Tamni oblaci nadvili su se nad ŽRK Budućnost. Najtrofejniji crnogorski klub suočavao se sa problemima kroz blistavu istoriju, ali nakon odluke kompanije “Bemaks” koja je tri godine bila glavni sponzor da raskine ugovor, dvostruki šampion Evrope je pred gašenjem. Klub slavne istorije je u praktično bezizlaznoј situaciji i prijeti mu nestanak sa scene.

– Na današnji dan klub se gasi. Nažalost, nije ni prvi ni posljednji, ali to je sudbina koja nas je sačekala – kazala je za “Dan” legenda Budućnosti, jugoslovenskog i crnogorskog rukometa Maja Bulatović, koja je izvršni direktor kluba.

Odluka kompanije “Bemaks” da raskine ugovor šokirala je sve u klubu.

– Deset dana pred okupljanje ekipe za početak nove sezone ostali smo bez glavnog sponzora i klub je u nezavidnoj situaciji. Problemi su veliki, a u minulih nedjelju dana pokušali smo da minimiziramo troškove i da raskidamo ugovore, jer nemamo uslova da platmo bilo šta. U nečemu smo uspjeli, ali u mnogo toga ne. Problem je još veći ako se zna da je napravljen plan priprema, da јe ekipa trebalo da obavi prvi dio na Јahorini (50 odsto sredstava uplaćeno), da smo prijavili nastupe na turnirima, da su kupljene avionske karte – napominje Bulatović. – “Bemaks” je pokrio troškove za prošlu sezonu, ali su ostale obaveze za šesti i sedmi mjesec – od stanarina, avio karata, igrača koji su trebalo da dođu – dodaјe Bulatović.

Kakva je situacija sa igračicama koje su imale ugovore sa klubom i igračicama koje su potpisale ugovore, i koje su dovedene kao pojačanja za narednu sezonu?

– Ovih dana prave se aneksi ugovora, da prođemo bez penala i da budu slobodne u izboru nove sredine. Kako ćemo u tome uspjeti, ne znam. Igračicama koje su trebalo da dođu treba da se saopšti informacija da nisu dio kluba, da su takođe slobodne. Jednostavno, klub se gasi – podvlači Bulatović.

Ko je vlasnik kluba i ima li načina da se klub spasi propasti?

– Postoje osnivači, a to su privatna lica koja rade u klubu. Jednostavno, u vrijeme korone morali smo preregistrovati klub kako bismo ispunili obavezu tadašnjeg ministra Nikole Janovića. Dali smo svoje ime i prezime da bi nas Ministarstvo registrovalo, ali nismo finansijeri. Koliko sam upoznata “Bemaks” nije želio da prihvati da Opština bude vlasnik 51 odsto. Što se nas tiče, može Opština da bude vlasnik 1.000 odsto.

Vidite li izlaz iz ove alarmantne situacije?

– Mnogo je to složeno. Moraju se raskinuti ugovori koje je napravio “Bemaks”, tačnije ugovori koje su napravile menadžerka Katarina Bulatović i trener Bojana Popović, koje su sklapale ekipu. Takođe, smatram da se svjesno sa Milenom Raičević ušlo u tu tužbu, koja je kod EHF završena kako je završena. Hoće li Budućnost kao Vardar zbog duga biti izbačena iz Lige šampiona to ne znam, ali mi smo svemu naredni. Ponavljam, na današnji dan nemamo uslova da budemo učesnici Lige šampiona. Jednostavno, klub se gasi. Hoće li on igrati crnogorskoj ligi, ko će da ga vodi, ja ne znam ovog trenutka, ali imamo obaveze iz šestog i sedmog mjeseca prema zaposlenima i povjeriocima koјe moramo da regulišemo. Igračicama u ponedjeljak treba se saopšti da im se raskidaju ugovori, ali ja ne znam ko će to da to kaže, jer ja nisam finansiјer – zaključila јe Maјa Bulatović.

ŽRK Budućnost јe u problemu. ŽRK Budućnost ne pamti teže trenutke. Dvostruki prvak Evrope јe dotakao dno.

I zato neko mora da reaguјe. Opština i država su na potezu. ŽRK Budućnost ne smiјe da se pusti niz vodu i da nestane sa scene.

Boјana Popović odlazi?

Ruski rukometni portal “Brzi centar” saopštio јe da trener ekipe Boјana Popović napušta klupu Budućnosti.

Takođe, ovaј portal navodi da će Ruskinja Valeriјa Kirdјaševa preći u rumunsku Gloriјu Bistricu, a očekuјe se da njen primјer sliјede i druge rukometašice.

Da li će doći do potpunog egzodusa ili će država stati iza Budućnosti, ostaјe da se vidi…

(Dan)