back to top

Najčitanije

Povezani članci

Ministar Šćekić: Ispravili smo nepravdu prema nemedicinskom kadru!

“Bivša Vlada i Ministarstvo finansija na čijem čelu je bio Milojko Spajić, nisu predvidjeli potreban novac za sva povećanja u Budžetu za 2022. god, tako su izostavili i povećanje koeficijenta za nemedicinski kadar, a samim tim nisu predvidjeli ni ispravljanje nepravde koju su sami stvorili”, kazao je ministar zdravlja Dragoslav Šćekić, za naš portal.

Nemedicinskom kadru, nakon usvajanja rebalnsa budžeta, slijedi povećanje  koeficijenta na zarade u iznosu od 12,5%, čime će se otkloniti diskriminacija u odnosu na medicinski kadar, saopšteno je sa jučerašnjeg sastanka ministra finansija mr Aleksandra Damjanovića, ministra zdravlja Dragoslava Šćekića, predsjednika Samostalnog sindikata zdravstva, dr Mihaila Babovića i predsjednika Sindikata zaposlenih u zdravstvu, Nebojše Radonjića.

Projekat “Evropa sad” napravio je veliku diskriminaciju, jer povećanje koje je dobio medicinski kadar nisu dobili oni koji su dio nemedicinskog kadra, je li bilo problema da ovo ispravite?

Ministar je kazao da kao što je problem bio sa povećanjem zarada za medicinski kadar, jer bivša Vlada i Ministarstvo finansija na čelu sa Milojkom Spajićem, nisu predvidjeli potreban novac za sva povećanja  u Budžetu za 2022. god, tako su izostavili i povećanje koeficijenta za nemedicinski kadar, a samim tim nisu predvidjeli ni ispravljanje nepravde koju su sami stvorili.

Međutim, razgovori u kontinuitetu i detaljno ispitana i sagledana situacija, Ministarstvo finansija na čelu sa ministrom finansija Aleksandrom Damjanovićem, a na predlog Ministarstva zdravlja, Samostalnog sindikata zdravstva i Sindikata zaposlenih u zdravstvu, prihvatilo je da kroz rebalans budžeta poveća koeficijent i obezbijedi sredstva za nemedicinski kadar, na čemu smo zahvalni.” kazao je ministar zdravlja za Budim info.

I dodao:

Na taj način nastavljamo sa kvalitetnim pristupom zdravstvenom sistemu Crne Gore, koji su prethodne Vlade, a na kraju i Spajić pokušali da dokrajče

Ministar Šćekić je na svom tviter profilu objavio da će se boriti za sistem jednak za sve, bez diskriminacije. Kako kaže – Jak zdravstveni sistem, jaka Crna Gora.

Nastavljamo dalje,  sistem jednak za sve. Bez diskriminacije. Jak zdravstveni sistem, jaka Crna Gora.

Nemedicinskom kadru, nakon usvajanja rebalnsa budžeta, slijedi povećanje  koeficijenta na zarade u iznosu od 12,5% čime će se otkloniti diskriminacija u odnosu na medicinski kadar

Povećanje koeficijenta na zarade nemedicinskom osoblju, doprinijeće nesmetanom funkcionisanju zdravstvenog sistema, ali i očuvanju standarda života svih zdravstvenih radnika

Nema prevare, obećano ispunjeno