back to top

Najčitanije

Povezani članci

Pretežno sunčano, temperatura do 35 °C

Na sjeveru Crne Gore danas sunčano, popodne uz razvoj oblačnosti u planinskim predjelima može biti prolazne kiše, uglavnom u dolini Ibra.

Vjetar slab do umjeren, sjeverni. Temperatura do 30 stepeni. Na jugu sunčano.

Danas tokom dana uz obalu umjeren do pojačan maestral. Temperatura do 35 stepeni.

More umjereno talasasto, prema kraju dana u postepenom slabljenju. Tokom dana umjeren maestral, predveče i tokom noći bura. Temperatura mora 25 stepeni.

Narednih dana na sjeveru sunčano. Rano ujutru po kotlinama može biti magle. U nedjelju nakon sunčanog dana, popodne jače naoblačenje. Vjetar slab do umjeren i promjenljivog smjera, a temperatura do 34 stepena.

Na jugu sunačno i vruće. I ovdje poslije sunčanog ponedjeljaka popodne ili uveče, kao i na sjeveru jače naoblačenje. Temperature ponovo prave ljetnje, do ponedjeljka iznad 35 stepeni.

Evropa

Nestabilno vrijeme danas u Španiji, Švajcarskoj, Luksemburgu, sjeveru Italije, i naročito u Francuskoj gdje će biti i obilnijih padavina. Kiša i u Finskoj, Bjelorusiji i krajnjem zapadu Rusije.

U ostalom, većem dijelu Evrope sjutra sunčano. Veoma toplo na gotovo cijelom kontinentu, temperature između 30 i 35 stepeni, nešto svježije na Pirinejima, Britanskim ostrvima i zapadu Skandinavije.

Na Balkanu sunčano i veoma toplo. Još samo ponegdje, uglavnom u planinskim oblastima uz pojačani razvoj popodnevne oblačnosti može biti kratkotrajne kiše. Od glavnih gradova, naprijatnije u Sofiji, 29 stepeni, najtoplije u Tirani, do 36.